Bevraging conceptontwerp - Handleiding voor het invullen van de online bevraging

Handleiding voor het invullen van de online bevraging
 
 
Er zijn 4 korte bevragingen. We begrijpen dat niet iedereen de tijd heeft om alle bevragingen in te vullen of dat niet iedereen over alle delen van de vesten iets te vertellen heeft. Hieronder vind je een overzicht van de inhoud en ondersteund materiaal bij het invullen. 
  • Hier vind je een overzicht van de inhoud van de 4 bevragingen, of met andere woorden de 4 delen van de vesten. Na het invullen van een bevraging kom je terug op de startpagina terecht en kan je ook de bevraging invullen voor andere delen van de vesten.
  • Hier geven we enkele suggesties van de delen van de vesten die je zeker wél moet doen en tips voor het invullen van de bevraging in groep.
  • Hier geven we aan de hand van korte tutorials extra uitleg die kan helpen bij het invullen van de bevraging.

Oproep naar ouders

We krijgen graag feedback van zoveel mogelijk Mechelaars. Indien je de bevraging invult met jouw leerlingen, dan kan je hen ook dit flyertje (
A4 met 3 versies voor print) meegeven of deze oproep digitaal (versie afzonderlijk) doorsturen. Zo kunnen zij hun ouders, broers, zussen… aansporen om de bevraging ook in te vullen.

Inhoud online bevraging

Je kan reageren op het ontwerp voor 4 delen van de vesten die je in de toekomst allemaal op een andere manier zal beleven. Hieronder kan je zien over welke zones elke bevraging precies gaat. Klik op een knop om meer te weten te komen over de zone.
​​​​

Afleidingsdijle en Keerdok
   



Scholenboulevard


 


Vestenpark Zuid


 




Vestenpark West


 


Tips voor het invullen van de bevraging

Welke delen van de vesten vul ik in?
We peilen graag naar reacties en meningen van iedereen die een relatie heeft tot een of meerdere delen van de vesten. Woon je op de vesten? Ga je naar school op de vesten? Gaan je kind(eren) naar school op de vesten? Werk je op de vesten? Heb je bepaalde hobby's gelegen op de vesten? Welk deel van de vesten passeer je regelmatig? ... We raden aan om zeker een van deze zones in te vullen. Neem liever de tijd om één zone waarover je veel te vertellen hebt te doorlopen, dan (te) snel alle zones in te vullen.

Wat als je niet alle vragen voor een zone wil beantwoorden?
Enkel de vragen met keuzeopties zijn verplicht. De open vragen zijn optioneel en geven je de kans om meer in de diepte op een vraag te reageren, of je antwoord te beargumenteren. Zo kan je er steeds voor kiezen om een zone minder of meer uitgebreid in te vullen.

Ook punten plaatsen op de kaart is niet verplicht, maar we zijn wel heel benieuwd naar de inrichting waar jullie van dromen: Waar zou je de foto's die je koos plaatsen? Heb je nog andere ideeën of suggesties?

De bevraging invullen met volwassenen of kinderen ouder dan 10 jaar?
Vanaf ongeveer 10 jaar kunnen kinderen vrij zelfstandig de bevraging invullen en punten op een kaart zetten. Vaak zien we dat men vanaf het 5de leerjaar de bevraging klassikaal invult.
Voorbereiding: Kijk eerst naar het filmpje op denieuwevesten.be Lees de algemene info op de startpagina van de bevraging participeer.denieuwevesten.be en bekijk de film onderaan (8 minuten) en dan de filmpjes onderaan deze pagina. Vul eventueel zelf de bevraging in voor één onderdeel.
Het invullen zelf met de groep of klas: Doorloop samen met de klans de algemene info; je kan best het filmpje op denieuwevesten.be bekijken en dan zelf uitleggen dat de stad nu graag wil horen hoe we de nieuwe ruimte kunnen invullen en naar de pagina participeer.denieuwevesten.be gaan. Je kan dan aan het antwoorden beginnen: je kan één deel kiezen dat voor de klas heel relevant is en/of nadien elke leerling zelf laten kiezen welk deel voor hen het meest relevant is.


De bevraging invullen met anderstaligen of kinderen jonger dan 10 jaar?
Als we zelf werken met mensen die moeite hebben met de taal of kinderen onder de 10 jaar (eerste tot 4de leerjaar), kiezen we ervoor om één antwoord te geven voor de hele groep of klas. Projecteer de bevraging en beantwoord ze samen.
Een alternatief is om hen één voor één te interviewen en de bevraging onmiddellijk in te vullen (op computer of tablet).

 
Uitleg

Het invullen van een online bevraging is niet voor iedereen evident. Hieronder vind je drie filmpjes die je op weg helpen:

1. Hoe ga ik van start?

 


2. Hoe moet ik de profielvragen invullen?

 


3. Hoe vul ik de bevraging voor een deel van de vesten in??

 


4. Hoe plaats ik punten op de kaarten?

 


5. Hoe dien ik de bevraging in en sluit ik af?

 

Contact

Je kan ons altijd bereiken met extra vragen of om even te sparren: op participeer@createlli.com of op 03/225 51 66